Saxobank-direktør om Bitcoin: “Engage or lose out”

Lars Seier Christensen er tilhænger af den kryptografiske valuta Bitcoin og fortæller nu om det han vurderer som de største problemer for at banker begynder at engagere sig i valutaen og at det sandsynligvis ikke er til at komme udenom Bitcoin i fremtiden.

Saxo Banks direktør og medstifter, Lars Seier Christensen, har tidligere talt positivt om Bitcoin,  og tilbage i marts måned sagde han blandt andet i programmet Millionærklubben på Radio 24/7 at han, som frihedselskende menneske synes “at det er interessant med eksperimenter, der prøver at finde et alternativ til statsligt baserede løsninger” og  kom ligeledes med en kritik af den offentlige sektor.  

»Det er jo ikke nogen hemmelighed, at den private sektor ofte løfter opgaver bedre end den offentlige sektor. Og man kan da ikke udelukke, at betalingsløsninger kunne være én af dem.«

I et interview udgivet i FXWeek i går, beskriver han hvordan en af de største hindringer for Bitcoin’s udbredelse på markedet er den manglende likviditet på de digitale valutabørser.

“Jeg er ikke sikker på at en bør, på dette tidspunkt, er den mest effektive måde at komme på markedet. Det centrale spørgsmål er likviditeten – hvem der køber og sælger disse valutaer. Børs-initiativerne er meget tynde likviditetsmæssigt.” (BitcoinNyheder.dk’s oversættelse)

I praksis mener han at den eneste mulige løsning for at få en stor handel igennem er ved at handle direkte med store spillere på markedet, da det ellers ikke er muligt at handle betydelige mængder.

Dette problem er meget let at observere i praksis, da en handel på eksempelvis 10 mio. kr ikke vil kunne lade sig gøre på selv den største børs, Bitstamp.net, uden at hele markedet vil komme ud af balance. På bitcoinwisdom.com kan man se at et øjeblikkeligt køb af bitcoins i den størrelsesorden vil få markedskursen til at skyde 50$ i vejret, da der simpelthen ikke er sælgere nok på et givent tidspunkt.

Selvom Lars Seier Christensen selv ejer bitcoins personligt, siger han dog at Saxo Bank ikke har planer om at lancere noget indenfor Bitcoin, men at banken blot observerer og er interesseret i hvordan det udvikler sig.

Han ikke mener det nuværende system er robust nok til at kunne håndtere tunge transaktioner, mener han stadig der er mange muligheder, som virkelig kan udnyttes.  Blandt andet siger han:

“I feel over time it is likely that you will have to engage or you will lose out,”

Kort sagt – på længere sigt er det sandsynligt at man bliver nødt til at hoppe med på bølgen, hvis man ikke vil lades tilbage.

Kilde: FXWeek (via Coindesk) og Berlingske Business

En tanke om "Saxobank-direktør om Bitcoin: “Engage or lose out”"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.