Hvor kan jeg bruge Bitcoin?

Bitcoin er smart fordi systemet ikke kræver godkendelse eller gebyrer, som fx Nets og Paypal kræver, da det drives 100% af brugerne.

Derfor kan alle med en Bitcoin-adresse modtage betalinger fuldstændig gratis og det betyder selvfølgelig også at mange virksomheder tager Bitcoin til sig, da de fleste betaler 1,5-4% i kreditkortgebyr eller sender gebyret videre til kunden.

Med Bitcoin sparer virksomhederne derfor kreditkortgebyret og mange sender endda besparelsen videre til kunden i form af rabatter eller bedre bitcoin-kurser. Gebyret til Bitcoin-netværket betales af afsenderen af transaktionen og ikke virksomheden.

Opdatering:
Det er dog værd at tilføje at der kan være, ikke uvæsentlige, omkostninger forbundet med at sende Bitcoin – det gebyr som man betaler til Bitcoin-netværket for at behandle transaktionen er nemlig afgørende for hvor hurtigt transaktionen bliver stadfæstet i Bitcoins blokkæde. I slutningen af 2017 har gennemsnitsgebyret for at en transaktion kan blive stadfæstet i første “blok” sneget sig op i nærheden af 100kr – et gebyr på 2-3 kr derimod vil typisk betyde at transaktionen er “ventende” i op til et par dage.
Indtil en transaktion er stadfæstet er det stadig teknisk muligt at “annullere” transaktionen og er gebyret alt for lavt kan det betyde transaktionen aldrig bliver stadfæstet og pengene dermed bliver hos afsenderen.

Vil du gerne vide mere om fordelene ved at bruge Bitcoin – enten som privatperson eller som virksomhed kan du læse mere på siden “Hvorfor Bitcoin?”

På denne siden finder du en liste over danske virksomheder der modtager bitcoins – vil du gerne have din virksomhed på listen kan du skrive en kommentar eller sende en e-mail til anders@bitcoinnyheder.dk

Nedenstående liste er oprindeligt lånt fra reddit.com/r/BitcoinDK/ men opdateres løbende. Virksomheder der holder op med at modtage Bitcoin bliver selvfølgelig fjernet.

BEMÆRK: Bitcoin Nyheder videreformidler blot listen og vælger du at handle hos en af nedenstående virksomheder er det selvfølgelig helt på eget ansvar. Listen skal ikke ses som en anbefaling af nogen af virksomhederne.

Fejl på listen? Din virksomhed på listen? Læg en kommentar.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.