Breadwallet – 100% funktionsdygtig Bitcoin-wallet til iPhone / iOS

Apple har tidligere konsekvent fjernet Bitcoin-tegnebøger fra AppStore, hvilket var til stor frustration for nogle brugere der valgte offentligt at smadre iPhones – nogle gik endda så vidt som at skyde dem.

Apple har nu gjort noget, som de meget sjældent gør: de har ændret mening.

Apple meldte i forbindelse med iOS 8 lanceringen ud med en regelændring, som betød at “godkendte kryptovalutaer var tilladt”. Nu har de gjort alvor af ændringen og de første par Bitcoin-wallets til iOS begynder at dukke op i AppStore, blandt andet Coinbase’s App der giver adgang til ens egen Coinbase-konto og mulighed for at sende og modtage bitcoins derigennem, men også en ny 100% “ægte wallet”.

Skærmbillede 2014-06-19 kl. 23.47.57Apple har nu også godkendt Breadwallet til iOS, som er den første Bitcoin-wallet der ikke afhænger af en 3. part og giver mulighed for at sende og modtage bitcoins, direkte på enheden.

Med Breadwallet kan du sende og modtage Bitcoins hurtigt og simpelt.

Aaron Voisine, som står bag projektet, har startet det for at lave en wallet der både er simpel nok til almindelige mennesker, men også nyder godt af den ekstra sikkerhed i iOS, da det ikke er muligt at installere keyloggere, trojanske heste eller lignende, så man er bedre beskyttet mod hackerangreb end eksempelvis på sin bærbare computer.

Skærmbillede 2014-06-19 kl. 23.34.47I en diskussion om sikkerheden i at bruge Apples “nøglering” til at gemme hovednøglen er konklusionen at så længe enheden ikke er jailbroken, vil den nye wallet være meget sikrere end mange alternativer.
Voisine skriver:

My primary reason for starting this project is because I believe bitcoin wallets are going to need a device more secure than a laptop. I’m absolutely certain this will be true for typical users. Even at this very early stage with such a tiny number of bitcoin users, there are already dozens of examples of malware designed to rob wallets. Now imagine billions of people all over the world from every walk of life using bitcoin every day.”

Da Apple’s mobile enheder generelt er meget modstandsdygtige overfor malware der kan stjæle Bitcoin mener han kort sagt at iOS er et oplagt valg til sikker opbevaring af Bitcoins. Derudover er tegnebogen deterministisk, hvilket betyder at man altid kan skrive hovednøglen ned på papir og senere gendanne sin tegnebog, hvis man mister sin telefon.

Der er sikkert rigtig mange andre iOS Bitcoin wallets på vej til iPhone, iPad og iPod, men Breadwallet vil med sikkerhed blive en af de populære.

BitcoinNyheder har testet den og det bliver ikke mere simpelt at sende og modtage Bitcoin-betalinger. Scan QR for at sende – vis QR for at modtage og App’en virker bare.

Projektet er desuden open source, så alle kan læse kildekoden og kræver iOS 7.1 da der endnu ikke

Har du prøvet app’en? Hvad synes du? Smid en kommentar 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.