Apple tillader nu “måske” Bitcoin-tegnebøger i AppStore

Apple har i forbindelse med gårsdagens lancering af iOS 8 sneget en lille ændring ind i deres vilkår for udvikling på platformen der kan betyde at fuldt funktionelle Bitcoin-wallets til iOS måske ikke er så langt ude i fremtiden. 

Apple’s “Developer Approval Guidelines” har nemlig fået et nyt punkt 11.7 der lyder således:

Apps may facilitate transmission of approved virtual currencies provided that they do so in compliance with all state and federal laws for the territories in which the app functions

Kort sagt må apps nu gerne kunne sende “godkendte virtuelle valutaer”, så længe de lever op til lovgivningen i de områder hvor de downloades. Spørgsmålet er nu, hvad der ligger i at være en godkendt virtuel valuta og om dette åbner op for det hav af Bitcoin-tegnebøger der tidligere er blevet fjernet og de mange nye der formentlig er blevet udviklet siden.

Tiden vil vise om den nye tilføjelse er specifikt rettet mod Bitcoin, eller om Apple har haft andet i tankerne.

SwiftDet er også svært at sige hvad der har fået Apple til at skifte mening, men der har bestemt været et pres og en utilfredshed over de fjernede apps tidligere, hvor utilfredse brugere har smadret deres iPhone og en bruger på Reddit gav endda en gratis Nexus One til de første par stykker der gjorde det samme og dokumenterede det.
Derudover gjorde Apple ved lanceringen af iOS 8 meget ud af at den nye version særligt er rettet mod udviklere som nu får nye værktøjer – endda et nyudviklet programmeringssprog kaldet Swift.
Det er muligt Apple også har bemærket, hvor mange dygtige programmører der findes i Bitcoin-miljøet og derfor prøver at trække flere kloge programmører tilbage i folden.

Årsagerne kan være mange, men nu må vi se om Apple også har ændret holdning i praksis.

Kilde: App Store Review Guidelines & Bitcoin Nyheder

En tanke om "Apple tillader nu “måske” Bitcoin-tegnebøger i AppStore"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.